*** Водещите вечерни новини на 16 март ***   На извънредна среща

...
*** Водещите вечерни новини на 16 март ***
 
На извънредна среща
Коментари Харесай

Водещите новини! НАТО: оръжейните доставки за Украйна продължават; Кьовеши и Кирил Петков имат еднакви приоритети

*** Водещите вечерни вести на 16 март ***

 

На изключителна среща на НАТО министрите на защитата разискаха нови тактики за отбиване на съветските войски. Представителите обявиха, че ще продължат доставките на оръжия в Украйна даже това да се трансформира в причина за още съветски офанзиви, написа Нова телевизия.

На срещата стана ясно и че НАТО възнамерява изпращането на спомагателни войски и противоракетна защита, които да скрепят сигурността по източния фланг.

***

Швейцария не е неутрална. 

***

Норвежката държавна компания за рандеман на течни горива Equinor и държавното управление в Осло подписаха съглашение за увеличение на добива на газ през тази година, с цел да се удовлетвори търсенето на синьо гориво в Европейския съюз, обявиха от компанията.

Споразумението планува увеличение на добива на газ в находищата " Трол ", " Осеберг " и " Хайдрун " (в Северно море). Договореността ще разреши на компанията да добие в допълнение 1 милиарда кубични метра газ до 30 септември в " Трол " и " Осеберг ", а в " Хайдрун " с 44 милиона кубични метра до края на тази година.

***

Успехите на един човек се залагат в неговия живот. Тоест? 60-70 години. Средно. 

Успехите на една страна се залагат във епохи.

***

Съветникът на Джо Байдън по националната сигурност Джейк Съливан беседва през днешния ден със секретаря на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев. Това бе  първият формален контакт на високо ниво сред Съединени американски щати и Русия след началото на съветското настъпление в Украйна

***

Благодаря на премиера Кирил Петков за поканата. Ние с него споделяме едни и същи цели, приказваме на еднакъв език. Ако няма откриване на измамите, няма да успеем да преборим проведената престъпност. Главният прокурор на Европейски Съюз Лаура Кьовеши даде конференция пред българските медии в границите на двудневната си аудиенция у нас, съобщи кореспондент на Novini.bg.

***

След инспекция на плана за създаване на Национална детска болница Министерство на вътрешните работи дава на прокуратурата двама някогашни министри на опазването на здравето и шеф на държавна компания.

***

***

Трагичен случай на жп гара Петрич. Влакът, заминаващ в 13,45 ч за гара Генерал Тодоров, е прегазил мъж в междурелсието на втори коловоз.

***

Врачанин получи от съда наказване от три месеца " отнемане от независимост " при в началото общ режим на изтърпяване поради нарушение на правосъдна заповед за отбрана от домашно принуждение на жена, оповестиха от Апелативна прокуратура - София.

***

Да се върнем на съветската война в Украйна:

Днес пред основния вход на Съвета на Европа съветското знаме беше свалено от пилона. 

Решението бе признато през днешния ден от Комитета на външните министри (колективния орган на ръководство на Съвета на Европа) по отношение на нарушавания на членове от Устава на Съвета на Европа, задължаващи държавите–членки на организацията да съблюдават правата на индивида и жителите и забраняващи интервенция във вътрешните работи на други страни.

***

Отвратително тъпчене на всичко морално и човешко…

***

Сладка подигравка

***

Речта на украинския президент беше извънредно прочувствена и посрещната с овации от всички – за пръв път от незапомнено време конгресмените и от ДВЕТЕ партии реагираха с идентичен възторг – ставайки на крайници, аплодирайки речта на Зеленски. 

***

***

Някой знае ли какво пие Путин…?

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР